(096) 789 04 56
Контактні телефони: Графік роботи:
  • Будні:с 10:00 до 19:00
  • Субота:с 10:00 до 14:00
  • Неділя:Вихідний
X
  • Згідно вашого місцезнаходження, ваша мова за замовчуванням: Українська
0 00 грн

Чому буде зайвим відмовитися від пшениці?

Чому буде зайвим відмовитися від пшениці?

Чому буде не зайвим відмовитись від пшениці?

Пшениця — одна з найпопулярніших зернових культур, яка використовується для виготовлення хлібобулочних, макаронних та кондитерських виробів та деяких сортів пива. Здавалося б, пшениця — це величезний дар, один із основних продуктів, які століттями оберігають людство від голоду.

Однак розвиток науки дозволив вивести нові, більш врожайні та стійкі до хвороб сорти пшениці. Подібні мутації не змогли обійтися без побічних ефектів, що зробило шкоду зерен пшениці для людського організму досить відчутним.

Шкода пшениці
Американський кардіолог Вільям Девіс, який написав кілька років тому бестселер «Пшеничний живіт», упевнений, що сучасні сорти пшениці є небезпечними для здоров'я людини. Він закликає використовувати в їжу будь-яке інше борошно.

Лікар Девіс довгий час шукав ефективний спосіб профілактики серцево-судинних захворювань. Він виявив, що сучасна пшениця має високий глікемічний індекс, який впливає на рівень цукру в крові. Крім того, кардіолог виявив у пшениці білок гліадин, який стимулює апетит.

"Сьогодні в пшениці міститься 5% гліадину - опіату, який впливає на смакові рецептори людини, викликаючи серйозну залежність".

Девіс порекомендував пацієнтам на якийсь час повністю виключити вживання продуктів з пшениці. Вже через пару місяців у хворих зменшилася зайва вага, знизився рівень цукру в крові, а загальне самопочуття покращало.

«Пшениця сьогодні — це зовсім не та культура, якою харчувалися наші бабусі та дідусі ще років 30–40 тому. Ця рослина заввишки півметра, створена генетиками в лабораторіях минулого століття»,— впевнений Вільям Девіс.

Кардіолог стверджує, що після відмови від вживання пшениці пацієнти не тільки втрачають зайві кілограми, але також менше страждають від артриту, позбавляються пухлин ніг та кислотного рефлюксу, долають проблеми з кишечником та депресію.

Тому доктор Девіс рекомендує замінювати продукти з пшениці полбою, ячменем, льоном (УВАГА - полба та ячмінь містять глютен, примітка від GlutenOff). Він закликає частіше включати до раціону м'ясо, рибу, яйця, овочі, фрукти, кисломолочні продукти. Кардіолог упевнений, що чим простіше та натуральніше їжа, тим краще.

Досить однозначно Вільям Девіс розмірковує про популярність продуктів із цільного зерна. На його думку, різниці тут не більше ніж між сигаретами з фільтром і без. Однак у повернення людства до натуральних сортів пшениці віриться важко, адже це економічно недоцільно через порівняно низьку врожайність.

Називаючи пшеницю «хронічною отрутою», доктор Девіс випустив кулінарну книгу, де поділився практичними порадами, як безболісно викреслити небезпечні продукти зі свого раціону. У книзі знайшлося місце близько 150 найпопулярніших рецептів.

«Більшість рецептів – змінені мною способи приготування популярних страв. Це ті самі закуски та десерти, які є частиною моєї моделі харчування, які я раджу своїм пацієнтам»,— пояснює кардіолог.

Сумно, що з розвитком науки людина намагається все далі відійти від природи, модифікуючи навколишній світ у гонитві за надефективністю. І під прицілом не тільки шкідлива пшениця, а й безліч інших продуктів, споживання яких забирає найцінніше — наше здоров'я.

Нещодавно ми вже публікували список із 17 найшкідливіших продуктів, які можна знайти на полицях у супермаркеті. А також розповідали про продукти, які послаблюють нашу розумову активність. Обов'язково ознайомся, щоб знати небезпеку в обличчя.

Джерело: ТАК ПРОСТО!

Назад
0 грн

Цей сайт використовує cookies. Ви можете змінити налаштування cookies у своєму браузері. Дізнатись більше .

instagram facebook