(096) 789 04 56
Контактні телефони: Графік роботи:
  • Будні:с 10:00 до 19:00
  • Субота:с 10:00 до 14:00
  • Неділя:Вихідний
X
  • Згідно вашого місцезнаходження, ваша мова за замовчуванням: Українська
0 00 грн

Манка рисова без глютена: користь та рецепти

Манка рисова без глютена: користь та рецепти

 

Рисова манка без глютену Ms. Tally - це крупа, виготовлена з рисових зерен, крупинки якої такого ж розміру, як і звичної для всіх нас манної крупи. Манна каша та інші страви з манної крупи (пудинги, запіканки) досить поширені, особливо в дитячому харчуванні. Однак, є чимало людей, які мають генетичну непереносимість основної речовини манної крупи - глютену і тому для них пшенична манна крупа під забороною.

Безглютенова рисова манка - просто знахідка, оскільки ця манка глютена не має. Готувати з рисової манки можна ті самі страви, що і зі звичайної манної крупи, але смак вони матимуть, все-таки, рисовий.

Білий рис широко застосовується в дієтичному харчуванні при приготуванні страв, так як він добре засвоюються організмом, саме завдяки малому вмісту клітковини. Крохмаль, що міститься в білому рисі, повільно засвоюється і перетравлюється, що забезпечує постійне надходження глюкози в кров, регулюючи тим самим у діабетиків рівень цукру в крові.

Тепер про користь рису: майже на 8% рисові зерна складаються з білків. Рослинного білка глютена, здатного викликати алергічну реакцію, рис, на відміну інших злаків, не містить.

На 78% рис складається зі складних вуглеводів, що забезпечують тривалий приплив енергії.

Рис містить велику кількість калію, що нейтралізує дію солі з інших продуктів, на організм. Сама рисова крупа солі майже не містить, що дозволяє рекомендувати її для вживання людям із нирковими та серцево-судинними захворюваннями.

Є в рисі також фосфор, цинк, кальцій, залізо, йод і вітаміни групи В – В1 (тіамін), В2 (рибофлавін), В3 (ніацин) і важливу роль у важливу роль у і у В6 , що сприяють людському організмі енергію.

Клітковина в рисі міститься в невеликих кількостях: у коричневому рисі до 4,5%, у пропареному та білому рисі – 3%.

Притування рисової манної каші без глютена нічим не відрізняється від приготування звичайної манки. Варити на воді, молоці чи рослинному молоці, помішуючи, ніж утворювалися грудочки. За смаком можна додати ванільних цукор.

Рисова манка без глютена - це універсальний продукт, тому ми розміщуємо улюблені безглютенові рецепти млинців, пирогів, маффінів та запіканки наших покупців:

Безглютенові млинці з рисової манки

Рибний пиріг з рисової манки

Маффіни з рисової манки з сиром без глютену

Запіканка з курячої печінки та рисової манки

Також можна використовувати рисову манку в суміші з рисовим борошном (1:1) як панірування. Обсмажую таким чином шматочки курки чи риби. Особливо добре виходить риба. Таке паніровка вбирає багато вологи і не розмокає. Навіть краще панірувальних сухарів. Щоправда, колір виходить не такий золотистий, як завжди.

Експерементуйте та пишіть нам свої рецепти, ми будемо додавати на наш сайт у Розділ Рецепти.

Автор: Максим Чорновіл, директор магазину продуктів без глютену GlutenOff.ua

 

Назад
0 грн

Цей сайт використовує cookies. Ви можете змінити налаштування cookies у своєму браузері. Дізнатись більше .

instagram facebook