(096) 789 04 56
Контактні телефони: Графік роботи:
  • Будні:с 10:00 до 19:00
  • Субота:с 10:00 до 14:00
  • Неділя:Вихідний
X
  • Згідно вашого місцезнаходження, ваша мова за замовчуванням: Українська
0 00 грн

Крупа та пластівці кіноа: користь та шкода при безглютеновій дієті

Крупа та пластівці кіноа: користь та шкода при безглютеновій дієті

Кіноа без глютена, борошно з кіноа без глютена і пластівці кіноа без глютена є одним із найпопулярніших у світі продуктів для здоров'я. Організація Об'єднаних Націй (ООН) проголосила 2013 рік «Міжнародним роком квіноа» через його високу поживну цінність та потенціал, що сприяє продовольчій безпеці в усьому світі.

Кіноа не містить глютену, містить багато білка і є одним з небагатьох рослинних продуктів, які містять достатню кількість усіх дев'яти незамінних амінокислот.

Він також багатий на клітковину, магній, вітаміни групи В, залізо, калій, кальцій, фосфор, вітамін Е та різні корисні антиоксиданти.

Ось 11 переваг для здоров'я безглютенового квиноа в зернах, пластівцях та борошні:

1. Дуже поживне зерно

Кіноа - це зернова культура, яка вирощується для їстівного насіння. Технічно це не зерно, а псевдо-зерно.

Іншими словами, це в основному насіння, яке готують та їдять так само, як зерно.

Кіно була важливою культурою для імперії інків. Вони називали його "матір'ю всіх зерен" і вважали її священною.

Його вживали тисячі років у Південній Америці і лише недавно стали модним продуктом, навіть досягнувши статусу суперфуду.

У наші дні ви можете знайти продукти з квіноа та квіноа по всьому світу, особливо в магазинах здорової їжі та ресторанах, де особлива увага приділяється натуральним продуктам.

Існує три основні типи: білий, червоний та чорний. Буває у вигляді Зерен кіноа без глютена, борошна з кіноа без глютена і пластівців кіноа без глютена.

Це вміст поживних речовин в 1 чашці (185 г) вареної квиноа (2):

Білок: 8 грам.

Клітковина: 5 грам.

Марганець: 58% від рекомендованої добової норми (RDA).

Магній: 30% рекомендованої добової норми RDA.

Фосфор: 28% рекомендованої добової норми RDA.

Фолат: 19% рекомендованої добової норми RDA.

Мідь: 18% від рекомендованої добової норми RDA.

Залізо: 15% рекомендованої добової норми RDA.

Цинк: 13% від рекомендованої добової норми RDA.

Калій 9% від рекомендованої добової норми RDA.

Більше 10% рекомендованої добової норми RDA для вітамінів B1, B2 та B6.

Невелика кількість кальцію, В3 (ніацину) та вітаміну Е.

Поживна цінність 222 калорії, 39 г вуглеводів і 4 г жиру. Він також містить невелику кількість жирних кислот омега-3.

Кіно не містить ГМО, не містить глютена і зазвичай вирощується органічно. Хоча технічно це не зерно, воно також вважається цільнозерновою їжею.

Вчені НАСА розглядають його як відповідну культуру для вирощування в космосі, в основному через високий вміст поживних речовин, простоту використання та простоту вирощування.

 

2. Містить рослинні сполуки кверцетин та кемпферол

Вплив реальної їжі на здоров'я виходить за межі вітамінів і мінералів, з якими ви можете бути знайомі.

Є тисячі мікроелементів, деякі з яких є надзвичайно корисними для здоров'я.

Це включає рослинні антиоксиданти, які називаються флавоноїдами, які, як було показано, пропонують різні переваги для здоров'я.

Два флавоноїди, які були особливо добре вивчені, це кверцетин і кемпферол, обидва виявлені у великих кількостях у квіноа.

Фактично, вміст квіцетину у квиноа навіть вище, ніж у звичайних продуктах з високим вмістом кверцетину, таких як журавлина.

Ці важливі молекули, як було показано, мають протизапальну, противірусну, протиракову та антидепресантну дію у дослідженнях на тваринах.

Включивши в свій раціон Кіноа без глютена, борошно з кіноа без глютена і пластівці кіноа без глютена, ви значно збільшите загальне споживання цих (та інших) важливих поживних речовин.

Кіно містить велику кількість флавоноїдів, у тому числі кверцетин і кемпферол. Це потужні рослинні антиоксиданти із численними перевагами для здоров'я.

3. Дуже високий вміст клітковини, набагато вищий, ніж у більшості зернових

Ще однією важливою перевагою квиноа є високий вміст клітковини.

Одне дослідження, в якому розглядалися чотири різновиди Кіноа, виявило діапазон 10-16 г клітковини на кожні 100 г.

Це становить 17–27 грамів клітковини на одну порцію сніданку, що дуже високий показник – більш ніж у два рази вище, ніж у більшості зерен. Варена Кіно містить набагато менше клітковини, грам на грам, тому що вона поглинає так багато води.

На жаль, велика частина клітковини нерозчинна, яка, мабуть, не має такої ж користі для здоров'я, як розчинна клітковина.

При цьому вміст розчинних волокон у Кіноа без глютена і пластівців кіноа без глютена, як і раніше, досить пристойний, близько 2,5 г на тарілку сніданку або 1,5 г на 100 г.

Численні дослідження показують, що розчинне волокно клітковини може допомогти знизити рівень цукру в крові, знизити рівень холестерину, збільшити наповнення і допомогти з втратою ваги.

У Кіноа без глютена, борошно з кіноа без глютена і пластівцях кіноа без глютена набагато більше клітковини, ніж більшість зернових. Одне дослідження виявило 17-27 г клітковини на тарілку (185 г). Більшість клітковини нерозчинна, але одна чашка лободи, як і раніше, містить 2,5 грама нерозчинної клітковини.

4. Без глютену та ідеально підходить для людей з непереносимістю глютену

Згідно з опитуванням 2013 року, близько третини людей у США намагаються мінімізувати або прибрати глютен із раціону.

Безглютенова дієта може бути корисною, якщо в її основі лежать продукти, які не містять глютен.

Проблеми виникають, коли люди їдять продукти без глютену, виготовлені з рафінованого крохмалю.

Ці продукти не краще, ніж їх глютен - аналоги, що містять, оскільки безглютенова «нездорова» їжа є шкідливою їжею.

Багато дослідників розглядають лободу як відповідний інгредієнт безглютенової дієти для людей, які не хочуть відмовлятися від основних продуктів харчування, таких як хліб і макарони.

Дослідження показали, що використання лободи замість типових безглютенових інгредієнтів, таких як рафінована тапіока, картопляне, кукурудзяне та рисове борошно, може значно підвищити поживну та антиоксидантну цінність вашого раціону.

5. Дуже високий рівень білка, з усіма необхідними амінокислотами

Білок складається з амінокислот, дев'ять із яких називаються незамінними, тому що ваш організм не може виробляти їх і повинен отримувати їх за допомогою дієти.

Якщо їжа містить усі дев'ять незамінних амінокислот, вона називається повним білком.

Проблема полягає в тому, що в багатьох рослинних продуктах не вистачає певних незамінних амінокислот, таких як лізин.

Тим не менш, Кіно є винятком, тому що вона містить достатню кількість всіх незамінних амінокислот. З цієї причини це відмінне джерело білка. Він містить більше та кращої якості білка, ніж більшість зернових.

З 8 грамами суперякісного білка на чашку (185 грамів), Кіноа без глютена, борошно з кіноа без глютена і пластівці кіноа без глютена є відмінним рослинним джерелом білка для вегетаріанців та веганів.

Квіноа з високим вмістом білка в порівнянні з більшістю рослинних продуктів. Він також містить усі необхідні амінокислоти, що робить його чудовим джерелом білка для вегетаріанців та веганів.

 

6. Має низький глікемічний індекс, що добре для контролю рівня цукру в крові

Глікемічний індекс – це показник того, як швидко продукти підвищують рівень цукру в крові.

Вживання в їжу продуктів з високим глікемічним індексом може стимулювати почуття голоду та сприяти ожирінню.

Такі продукти також пов'язані з багатьма поширеними хронічними західними захворюваннями, такими як діабет 2 типу та хвороби серця.

Квіноа має глікемічний індекс 53 який вважається низьким.

Проте важливо мати на увазі, що в ньому все ще досить багато вуглеводів. Тому це не найкращий вибір, якщо ви дотримуєтеся дієти з низьким вмістом вуглеводів.

Глікемічний індекс Кіно становить близько 53, що вважається низьким. Однак, це досі відносно високо у вуглеводах.

7. З високим вмістом важливих мінералів, таких як залізо та магній

Багатьом людям не вистачає певних важливих поживних речовин.

Особливо деяких мінералів, особливо магнію, калію, цинку та (для жінок) заліза.

Безглютені Кіноа без глютена і Пластівці кіноа без глютена має дуже високий рівень 4 мінералів, так, наприклад, доза магнію в одній тарілці на сніданок (185 грам), що забезпечує близько 30% добової норми.

Проблема полягає в тому, що він також містить речовину, яка називається фітиновою кислотою, яка може пов'язувати ці мінерали та зменшувати їх поглинання.

Однак, вимочуючи та пророщуючи Кіноа перед приготуванням, ви можете зменшити вміст фітинової кислоти та зробити ці мінерали більш біодоступними.

Кіноа без глютену також досить багата на оксалати, які знижують засвоєння кальцію і можуть викликати проблеми у деяких людей з рецидивуючим камінням у нирках.

8. Доброчинно впливає на метаболічне здоров'я

Враховуючи високий вміст корисних поживних речовин, має сенс, що безглютенова Кіноа та пластівці можуть покращити метаболічне здоров'я.

На сьогоднішній день у двох дослідженнях на людях та щурах вивчався вплив Кіноа на метаболічне здоров'я.

Дослідження, проведене на людях, показало, що використання Кіно без глютена і пластівців кіноа без глютена замість типових безглютенових хлібів і макаронів значно знижує рівень цукру в крові, інсуліну і тригліцеридів.

Дослідження на щурах показали, що додавання Кіноа до раціону з високим вмістом фруктози майже повністю пригнічує негативний вплив фруктози.

Тим не менш, необхідні додаткові дослідження, щоб повністю зрозуміти вплив квіноа на метаболічне здоров'я.

9. Дуже високий рівень антиоксидантів

Лебеда дуже багата на антиоксиданти, які є речовинами, які нейтралізують вільні радикали і, як вважають, допомагають боротися зі старінням і багатьма захворюваннями.

В одному дослідженні, присвяченому вивченню рівнів антиоксидантів у п'яти злаках, трьох псевдозернових та двох бобових культурах, було встановлено, що Кіноа містила найвищий вміст антиоксидантів серед усіх десяти продуктів.

При пророщуванні Кіноа без глютена рівень антиоксидантів збільшується.

10. Може допомогти вам схуднути

Щоб схуднути, потрібно споживати менше калорій, ніж спалюєте.

Певні харчові властивості можуть сприяти зниженню ваги або шляхом підвищення метаболізму або зниження апетиту.

Цікаво, що Квіно має кілька таких властивостей.

У ньому багато білка, що може як збільшити метаболізм, так і значно знизити апетит.

Велика кількість клітковини може посилити відчуття ситості, у результаті ви з'їдаєте менше калорій загалом.

Той факт, що квіноа має низький глікемічний індекс, є ще однією важливою особливістю, оскільки вибір таких продуктів пов'язаний із зниженням споживання калорій.

Хоча в даний час немає досліджень, в яких аналізується вплив Кіноа на масу тіла, інтуїтивно зрозумілим, що вона може бути корисною частиною здорової дієти для схуднення.

Квіноа багата на клітковину, білок і має низький глікемічний індекс. Всі ці властивості були пов'язані з втратою ваги та покращенням здоров'я.

11. Легко включить в свой рацион

Хотя это не является непосредственным преимуществом для здоровья, факт, что квиноа очень легко включить в свой рацион.

Это также вкусно и хорошо сочетается со многими продуктами.

В зависимости от типа Киноа может быть важно промыть ее водой перед приготовлением, чтобы избавиться от сапонинов, которые находятся на внешнем слое и могут иметь горький вкус.

Безглютеновое зерно Киноа нужно варить всего 15–20 минут:

Поместите 2 чашки (240 мл) воды в кастрюлю, включите огонь.

Добавьте 1 чашку (170 г) сырого зерна без глютена с примесью соли.

Варить 15–20 минут.

А хлопья киноа без глютена без глютена готовить еще легче – просто запарьте их водой!

Приятного аппетита!

Вы можете легко найти множество полезных и разнообразных рецептов с Киноа онлайн, включая чаши для завтрака, обеды и ужины.

Выводы

Безглютеновая Киноа - богатая клетчаткой, минералами, антиоксидантами и всеми девятью незаменимыми аминокислотами, квиноа является одним из самых полезных и питательных продуктов на планете.
Киноа без глютена может улучшить уровень сахара в крови и уровень холестерина и даже способствовать снижению веса.
Более того, Киноа природно не содержит глютена, вкусный, универсальный, питательный и невероятно простой в приготовлении.


Купите лучшее Киноа без глютена и Хлопья из киноа без глютена в интернет-магазине продуктов без глютена GlutenOff.ua.

 

Назад
0 грн

Цей сайт використовує cookies. Ви можете змінити налаштування cookies у своєму браузері. Дізнатись більше .

instagram facebook