(096) 789 04 56
Контактні телефони: Графік роботи:
  • Будні:с 10:00 до 19:00
  • Субота:с 10:00 до 14:00
  • Неділя:Вихідний
X
  • Згідно вашого місцезнаходження, ваша мова за замовчуванням: Українська
0 00 грн

Безглютенова манка із сорго: корисний сніданок родом із Африки.

Безглютенова манка із сорго: корисний сніданок родом із Африки.

Дієта без глютена відкриває нові корисні продукти, про які ми раніше навіть не знали. І це чудово, оскільки звичайна манка – це продукт «пустушка». Сорго або суданська трава - давня культура, що відноситься до сімейства мятлікового, яке не містить глютен. У багатьох країнах, таких як Ефіопія, Судан, Китай та Індія його почали вирощувати ще в 4 столітті до нашої ери, в 15 столітті його завезли до Європи, а в 17 столітті сорго почали активно культивувати в США. В Україні сорго теж вирощували, але використовували переважно для виготовлення віників.

Чим корисний сорго і чому його варто ввести в раціон при безглютенової дієті?

Сорго – одна з найкорисніших круп. А в асортименті GlutenOff.ua з'явився унікальний продукт - Манка з сорго без глютена.

Сорго має високу поживну цінність, завдяки високому вмісту білків і вуглеводів, містить вітаміни групи B, такі як: Тіамін (B1), який сприятливо впливає на головний мозок і нервову систему, нормалізує секрецію та роботу серцевого м'яза, підвищує апетит, вітамін Рибофлавін (B2) ) для здоров'я шкіри, нігтів та росту волосся та вітамін Піридоксин (B6) стимулює обмін речовин.

Серед корисних властивостей сорго можна відзначити антиоксидантні властивості, які захищають організм від негативних факторів довкілля, негативного впливу алкоголю та тютюну. Також, сорго – лідер за вмістом поліфенолів, для порівняння в 100 г чорниці 5 мг, а в сорго – 62 мг!

Безглютенова манка із Сорго багата на вітаміни H і PP, покращує обмінні процеси, розщеплює жири, покращує синтез жирних кислот, вітамінів та амінокислот. Фосфорна кислота сприяє побудові скелета.

Манка з Сорго без глютена ідеальний сніданок для ДІАБЕТИКІВ, оскільки сприяє регулюванню цукру в крові та виробництву глюкози, стимулює синтез гемоглобіну та транспортування кисню еритроцитами.

Завдяки всім вищепереліченим властивостям, сорго дуже корисний для мам, що годують, і вагітних жінок.

Серед недоліків сорго – це низька (близько 50%) перетравлюваність, причиною цього є якраз підвищений вміст танінів, а також білок сорго – окупан.

Манки з Сорго без глютена дуже простий - залити кип'яченим рослинним молоком і варити 3 хвилини. Виявляється здорово харчуватися - це просто.

Слідкуйте за новими оглядами найкорисніших сніданків!

Автор: Максим Чорновіл, директор магазину продуктів без глютена GlutenOff.ua

Назад
0 грн

Цей сайт використовує cookies. Ви можете змінити налаштування cookies у своєму браузері. Дізнатись більше .

instagram facebook